„Македонија е повеќе привлечна за странски инвестиции, отколку за странски работници“ (ВИДЕО)

Бобан Илијевски Во вториот дел од седмата епизода од Работник Поткаст со професорот на Економскиот факултет во Прилеп при Универзитетот

Прочитај повеќе

Наплив на странски работници на српските градилишта – меѓу нив има и Македонци

Србија наредните години, поради недостатокот на домашна работна сила, може да очекува налив на работна сила од странство, пред се

Прочитај повеќе

„Лимак“ под надзор на Инспекторатот за труд, по протерувањето на странските работници

„Лимак“ и мултифункционалниот проект Diamond of Skopje се под надзор на Државниот инспекторат на труд, откако минатиот месец на градилиштето зад

Прочитај повеќе