Зголемен бројот на странските туристи во октомври

Вкупниот број на туристи во октомври изнесувал 53.828 од кои 58,9 проценти биле странски туристи, а 41,1 процент домашни туристи.

Прочитај повеќе

Ништo од странските туристи во Охрид: Туроператори од Холандија, Белгија и Турција ги откажаа аранжманите

И покрај најавите за постепено враќање на странските туристи во Охрид, особено на тие од Холандија, тоа нема да се

Прочитај повеќе

Туристичкиот сектор стравува дека оваа година нема да имаме странски туристи

Туристичките работници се жалат дека не добиваат никаква помош и соработка од дел од државните институции. Од Туристичката комора велат

Прочитај повеќе

Околу 6000 странски туристи ја посетиле земјава во декември лани

Во декември минатата година државава ја посетиле 6016 странски гости. Според објавените податоци бројот на странски туристи во овој месец

Прочитај повеќе