Државата извезува домашни, а ќе мора да увезува странски работници

Македонија останува без работна сила. Цели семејства се иселуваат во странство во потрага по подобар живот, а некои европски држави

Прочитај повеќе

Како да се вработите во Германија? Еве ја вашата шанса ако сте подготвени да ги засукате ракавите

Германија, како и сите други земји, на различни начини е погодена од актуелната криза. Пазарот на недвижности станува се понестабилен,

Прочитај повеќе

HБPM: 2020 помеѓу нajлoшитe години за стpaнcки инвecтиции

Со само 205 милиони евра странски директни инвестиции, минатата е една од најлошите години во земјава на овој план. Според

Прочитај повеќе

Донесен правилникот – се овозможува регистрација на возилата со странски таблички

Правилникот за поединечно одобрување на возилата, кој беше проблем за да се пререгистрираат возилата со странски таблички што се возат

Прочитај повеќе

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции во посета на „Костал“, најавени нови работни места

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот Дејан Павлески вчера попладне ја посети компанијата „Костал“ во Охрид

Прочитај повеќе

Мизо: Институционална грижа за постојните инвеститори значи дополнителни инвестиции и реинвестирање, поефикасен модел за кризно време

Повеќе од 30 компании ја сочинуваат Асоцијацијата на странски компании, каде се вработени над 30.000 работници и речиси 60 проценти

Прочитај повеќе

И покрај кризата има стабилно ниво на странски директни инвестиции, тврдат од Владата

Вицепремиерот за економски прашања Фатмир Битиќи, денеска ја посети компанијата „Дура“, која во технолошко-индустриската развојна зона Скопје 2 во Бунарџик

Прочитај повеќе

Нови откази – Си одат и вработени од странските инвеститори

Странските инвеститори Џонсон Мети и Ван Хол го редуцирале својот работен персонал во скопската индустриска развојна зона, а кризата предизвикана

Прочитај повеќе

Лазаров: Во вториот квартал има нето одлив на странски инвестиции од 9,3 милиони евра

📺 Изјава во вестите на Алфа за тековната состојба и ветувањата во делот на СДИ. Неколку клучни поенти: 1️⃣ Во вториот квартал

Прочитај повеќе

Царовска во увид на градежни активности на компанијата Гересхаимер во ТИРЗ Скопје 2

Заменичката на претседателот на Владата задолжена за економски прашања и координација со економските ресори, Мила Царовска, заедно со директорот на

Прочитај повеќе