Месеци или години, колку време е потребно за пронаоѓање на работа во странство?

Секој човек е приказна за себе и секој кој заминал да работи надвор од Македонија има различно искуство. Но, сепак

Прочитај повеќе

Работа во странство: Огласи за Германија, Хрватска, Словенија, Србија, Косово…

Доколку сте заинтересирани за работа во странство, повеќе земји од Европа нудат можност. За да дознаете повеќе посетете ја веб

Прочитај повеќе

Германските компании размислуваат за селење во странство

Германскиот енергетски пакет во износ од 200 милијарди евра ќе обезбеди само ограничено олеснување за бизнисите и малку е веројатно

Прочитај повеќе

Работниците во странство го удвоија испраќањето пари во Македонија

Македонските работници во странство во 2021 како дознаки испратиле 344,45 милиони евра, од кои 19,92 милиони биле одлив, покажуваат обработените податоци

Прочитај повеќе

„Губењето на македонско здраво работоспособно населние преку договори не е пожелно во овој момент“

Бобан Илијевски Германските компании бараат меѓународна соработка за да дојдат до стручна работа сила. Според анкетата која ја порачала Фондацијата

Прочитај повеќе

На работа во странство заминуваат само оние кои имаат роднини и пријатели таму

И покрај олабавување на мерките и отворање на границите, нема голем интерес за вработување на работна сила во земјите од

Прочитај повеќе

Фасадери, ѕидари, тесари, но и инженери се пакуваат за Германија, Хрватска и Црна Гора

Отворањето на границите на земјите од регионот и од Европската Унија може да ги опусти градилиштата во нашата држава. Градежни

Прочитај повеќе

Лани пад од 42,7 проценти на извршената работа на домашните градежници во странство

Во периодот јануари‒декември 2020 година, вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 211 913 илјади денари, што е

Прочитај повеќе

Двојно намалена извршената работа на домашните градежници во странство

Во периодот јануари ‒ септември годинава вкупната вредност на договорените градежни работи во странство изнесува 200.928.000 денари, што е за

Прочитај повеќе