Најавени нови 2 милијарди јавен долг – секој граѓанин ќе должи по 4.500 евра

Јавниот долг ќе достигне вртоглави 9 милијарди евра, односно Владата планира да ги задолжи граѓаните за нови дополнителни 2 милијарди

Прочитај повеќе

Димитриеска Кочоска: Презентираната стратегија за управување со јавниот долг, власта требаше да ја презентира по усвојувањето на ребалансот

Новата фискална стратегија која власта ја презентираше пред една недела и стратегијата за управување со јавниот долг, требаше да бидат

Прочитај повеќе

Непријавените работници, најголеми страдалници во корона кризата

Пишува: Бобан Илијевски   Непријавените работници беа едни од најголемите жртви на здравствено – економската криза предизвикана од Ковид –

Прочитај повеќе

Кај нас четиридневната работна недела е мисловна именка – се уште не се почитуваат основните работнички права

Кога ќе ја погледнеме пошироката слика за тоа колку досега има напредок во областа на работничките права, можеме веднаш да

Прочитај повеќе

ОВИЕ РАБОТНИЦИ БЕА НАЈМНОГУ ПОГОДЕНИ ОД КРИЗАТА – Што прави Владата за да им помогне?

Сите Влади до сега се обрзуваа дека ќе ја намалат или дека ќе ја формализираат неформалната економија, но досега никоја

Прочитај повеќе

Повик за учество во изработка на стратегија за интернационализација на образованието

Министерството за образование и наука објави повик за учество во работна група за изработка на стратегија за интернационализација на образованието

Прочитај повеќе

Славески ја презентираше стратегијата на ВМРО-ДПМНЕ за справување со здравствено-економската криза

Интегрален текст од прес конференција на Трајко Славески, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ Почитувани Денес ќе презентирам дел од преодната

Прочитај повеќе

Доктор во Комисијата на МВР која ќе одлучува кој ќе добие пасош

Министерот за внатрешни работи Наќе Чулев кажа дека формирал комисија, во која ќе има вклучено е доктор, која ќе одлучува

Прочитај повеќе