„Премногу се болни за да работат“ – Младите се жалат на проблеми со менталното здравје, жените подобро се носат со стресот

За тоа колку проблемите со менаталното здравје зеле замав, доволно зборува податокот дека младите работници во Британија, токму поради тоа,

Прочитај повеќе

Не се ставајте во ситуација да ги трпите отровните колеги за да не бидете жртва на стресот

Автор: Бобан Илијевски Ставовите искажани во колумната не се научно поткрепени, туку се мои размислувања за тоа како би требало

Прочитај повеќе

5 совети за тоа како да се справите со стресот на работното место

Лошата атмосфера на работа, работата со предизвикувачки клиенти, кратките рокови, проблемите со средствата за работа, можат да предизвикаат стрес на

Прочитај повеќе

Празниците заминуваат, а работнтите задачи се насобираат: Како да се носите со стресот сред зима? 3 клучни тактики

Зад нас е дочекот на Новата година, ќе помине и Божиќ, по што доаѓа време кога повторно, во полн сјај,

Прочитај повеќе

Стресот од работа си го носите дома и ви го засегнува квалитетот на приватниот живот

Стресот од работа си го носите дома и ви го засегнува квалитетот на приватниот живот Стресот- прво како термин, а

Прочитај повеќе

Дали чувствувате страв од работа? Анксиозноста од работа се нарекува ЕРГОФОБИЈА, а ова се симптомите…

Ергофобијата претставува ирационален страв од работа и одговорност. Лицето кое пати од ова нарушување смета дека не може да успее

Прочитај повеќе

Согорувањето на работното место станува професионална болест – што значи тоа?

Светската здравствена организација најавила дека синдромот на согорување на работното место наредната година ќе стане дијагноза, што практично значи дека

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Цената на стресот на работното место – и како да го намалите!

Според некои истражувања, стресот поврзан со работата  може да наштети на Вашата продуктивност и на личното здравје, вели Роб Кук. Тој споделува

Прочитај повеќе

Зошто е важно да се прегрнуваат децата?

Докажано е дека децата кои не биле прегрнувани имаат когнитивни и развојни проблеми. Кај истите деца е детектирано намалено лачење

Прочитај повеќе

Ова е најплатената работа која воедно има мало ниво на стрес

На самиот врв на листата на најдобро платени работни места со ниско ниво на стрес се нашла стоматологијата, покажало истражувањето

Прочитај повеќе