Поголемите хотели во Охрид и Струга ставија клуч на врата: Не им се исплати да работат надвор од сезона

Поголемите хотелски капацитети на охридско-струшкото крајбрежје се затворени. Дел од вработените во туристичкиот сектор користат годишен одмор, а останатите седат

Прочитај повеќе

Наставници во нижото музичко училиште во Струга немаат плата 17 месеци

Седумнаесет месеци вработени во општинското основно музичко училиште во Струга немат земено плата, објави Алсат. Плата нема за наставниците кои работат

Прочитај повеќе

И ова лето може да биде тешко за Струга – готвачите и келнерите поради платите заминуваат во Хрватска

Изгледа и ова лето угостителите во Струга и Охрид ќе се соочат со недостиг од професионален кадар поради ниските плати

Прочитај повеќе

ОХРИДСКИТЕ ЦЕНИ ПОЛУДЕА: Една ноќ во реновирана гаража 2.000 денари од 1-ви август

Летните одмори се во полн ек, но традиционално летниот шпиц почнува од втората половина на јули, а кулминацијата ја доживува

Прочитај повеќе

Дел од учениците во Струга следат редовна настава

Половина на настава половина дома од учениците во струшко. Дел од професорите и наставниците држат настава но со оглед на

Прочитај повеќе

Раст на туризмот во Струга во година на пандемија

Бројот на туристи во Струшкиот регион и покрај пандемијата, годинава е зголемен за околу 45 отсто во однос на претходната,

Прочитај повеќе

Пандемијата го зголемен бројот на социјални случаи во Струга

Бројот на социјални случаи во Струга и струшко годинава е зголемен во однос на претходните, информира директорот на Меѓуопштинскиот центар

Прочитај повеќе

Угостителски објект во Струга затворен поради непочитување на работното време

Поради непочитување на работното време утврдено согласно Ковид мерките, затворен е угостителски објект во Струга, иинформира МВР. Во соопштението се

Прочитај повеќе

Невработеноста во Струга зголемена за 30 %

Рестриктивните мерки воведени поради пандемијата со корона вирусот принудија голем број компании да го намалат обемот на работа или целосно

Прочитај повеќе

Струга, завршиле со работа, нема кој да им потпише пензионирање

И без плата и без пензија останаа жители на Струга. По завршувањето на работниот однос и исполнувањето на старосната граница

Прочитај повеќе