Потребата за стручен кадар е се поголема, пазарот целосно отворен за компетентни работници

Во земјава, од една страна, има голема невработеност, а од друга, многу компании не можат да обезбедат кадар кој ги

Прочитај повеќе

Шаќири-Улман: Соработка насочена кон образување стручен кадар баран на пазарот на труд

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири денеска се сретна денес со амбасадорката на Швајцарската Конфедерација, Вероник Улман. Шаќири изрази

Прочитај повеќе

Над 60 проценти од компаниите не можат да најдат стручен кадар

Дури 62% од компаниите имаат недостаток од стручен кадар за своите потреби, покажале анализите на Стопанската комора од каде велат

Прочитај повеќе