Фирмите ќе создаваат квалитетни работници, но дали ќе ги задржат?

Во тек се консултации на Министерството за образование и наука со компаниите, стопанските комори и локалните самоуправи за потребата од

Прочитај повеќе

Царовска: Ги усогласуваме потребите за нови профили стручен кадар со компаниите

Почнува процесот на консултации на МОН, градоначалниците и компаниите за дизајнирање на наставните програми и уписните политики во средните стручни

Прочитај повеќе

На јавувањата на граѓаните и компаниите одговараат и агенти од надлежните министерства и институции

Владиниот контакт центар наменет за поддршка на бизнисот и граѓаните за економските мерки за Ковид-19 го прошири тимот на агенти

Прочитај повеќе

Уписната политика да ги следи потребите на стопанството

Причината за недостаток на стручен кадар за потребите на бизнис-заедницата, Комората и нејзините членки ја гледаат во погрешната стратегија што

Прочитај повеќе

За заштита на спомениците од културата е потребно добро менаџирање и континуирано финансирање

Немање стручен кадар за конзервација на споменици на културата, мало и проблематично финансирање на проекти за непосредна заштита поради нејасна

Прочитај повеќе

Нема стручен кадар за да ги води велешките културни, образовни и други јавни институции

Во дванаесет  културни, образовни и други јавни инститиции во Велес истечен е рокот  или им истекува на сегашните директори и

Прочитај повеќе