Шаќири по повод отворени денови на Институтот за македонски јазик: Взаемната соработка ќе продуцира стручни кадри кои ќе бидат столб на македонскиот јазик и култура

„Јазикот претставува еден од клучните елементи за историскиот континуитет на една нација. Зад секој пишан збор, зад секоја напишана книга

Прочитај повеќе

Најголем дел од невработените без или со недооформено образование

Во земја со над 130.000 невработени, компаниите тешко наоѓаат работници. Причините за ваквата ситуација на пазарот на труд се бројни,

Прочитај повеќе

Заев: Повеќе од 450 компании до сега се подготвени да обезбедат веднаш пракса за средношколците од стручните училишта во државата

Премиерот Зоран Заев денес во Тетово беше гостин на дебатата која ја организираше Министерството за образование со поддршка на Амбасадата

Прочитај повеќе