СДСМ: ВМРО-ДПМНЕ повторно го блокира законот за трајно вработување на 4700 наставници и стручни соработници

ВМРО-ДПМНЕ и како власт и како опозиција си поигрува со образованието, гази врз достинството на наставниците. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ во

Прочитај повеќе

МОН: Обезбедуваме економска и правна сигурност за наставниот и стручниот кадар во училиштата, нови законски измени за подигнување на мотивираноста за работа

Во насока на подигнување на мотивацијата за работа на наставниците и стручните соработници во основните и средните училишта, со што

Прочитај повеќе