Шаќири: Успешно заврши дијалогот „Учи паметно, работи стручно“, очекувам зголемен број компании и ученици во дуално образование

Социјалниот дијалог „Учи паметно, работи стручно“ што ги опфати сите региони, има за цел да го унапреди средното стручно образование,

Прочитај повеќе

Царовска: Со “Учи паметно работи стручно” ја враќаме довербата и соработката помеѓу компаниите и стручните училишта

Министерката за образование и наука Мила Царовска на гостување на утринската програма на Сител рече дека со кампањата “Учи паметно

Прочитај повеќе

„Дуално образование“ – Царовска: Од есен повеќе часови пракса за учениците од стручните училишта

Новата програма за средно образование го зголемува обемот на практичната настава во стручните училишта, открива министерката за образование Мила Царовска,

Прочитај повеќе

Царовска: За прв пат конкурс за упис во стручните училишта според потребите на компаниите

Со оваа последна средба од карванот „Учи паметно, работи стручно“ ја затвораме целата дискусија и преминуваме кон подготовка на конкурс

Прочитај повеќе

МОН: Под слоганот „Учи паметно, работи стручно“ започнува дијалог со компаниите за отворање на барани профили во стручните училишта

Министерството за образование и наука, започнува процес на консултации со компаниите, стопанските комори и локалните самоуправи за потребата од отворање

Прочитај повеќе