Царовска: Средните стручни училишта забрзано се модернизираат и стануваат интересни за младите

Средните стручни училишта забрзано се модернизираат од инфраструктурен аспект и од аспект на обезбедување интересна и креативна настава фокусирана на

Прочитај повеќе

Дуалното образование е решението за оспособување на стручни кадри, велат од Стопанската Комора

Бобан Илијевски За оспособување на стручен кадар во индустријата решението го гледаме во дуалното образование, велат од Стопанската Комора на

Прочитај повеќе

Потребни се млади стручни кадри, дуалното образование важно за успешна економија

Дуалното образование и создавање млади квалификувани кадри според потебите на економијата е важно за економски успех и затоа треба да

Прочитај повеќе

Потпишан Меморандум за соработка за проектот Образование за вработување

Министерот за економија Крешник Бектеши заедно со амбасадорката на Швајцарија во Република Северна Македонија, Сибил Зутер Техада, потпишаа Меморандум за

Прочитај повеќе

Спасовски: На пензионерите со ниски пензии да им се овозможи работа на полно работно време

Во Србија веќе почна трендот на вработување на пензионери, онаму каде што недостасуваат стручни кадри. Претседателот на Пензионерскиот синдикат при

Прочитај повеќе

Премиерот Заев и министерот за образование и наука Адеми на отворањето на новото ООУ „Киро Глигоров“ (Видео)

Претседателот на Владата на Република Северна, Зоран Заев и министерот за образование и наука, Арбер Адеми денеска се обратија на

Прочитај повеќе

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници денеска влегоа во собраниска процедура

Предлог-законите за основно образование и за наставници и стручни соработници во основно и средно образование денеска влегоа во собраниска процедура

Прочитај повеќе