МОН: Заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование, почнуваме со креирање на уписната политика за учебната 2022-2023 година

Со денешните посети на Струмица и Валандово, заврши дијалогот за унапредување на средното стручно образование „Учи паметно, работи стручно“, но

Прочитај повеќе

Центар за стручно образование и обука за зелени иновации ќе се отвори во Скопје до крајот на годината

До крајот на годината, во рамките на проектот GREENOVET, ќе биде отворен регионален Центар за стручно образование и обука за

Прочитај повеќе

Царовска: Феријалната пракса е клучна за квалитетно стручно образование, со креативни начини може да се реализира и во новите услови

Феријалната пракса е клучна за да може средното стручно образование да има квалитет. Дадовме можност сите училишта кои поради пандемијата

Прочитај повеќе

Се подготвува закон за стручно образование и обука

Министерството за образование и наука подготвува Закон за стручно образование и обука. Со овој закон, велат од МОН, ќе се

Прочитај повеќе