Сечата во струшко Октиси продолжува – жителите се закануваат со протести

Сечата на дрвја и загадувањето на изворите од кои зависи водоснабдувањето на околу 5,000 жители на струшкото село Октиси  интензивно

Прочитај повеќе

Загинат градежник при пад од покрив во Струшко

На 27.07.2019 година околу 14,50 часот во Струга пријавено е дека од покрив на објект сопственост на приватна фирма што

Прочитај повеќе