Студентите да имаат пракса уште додека студираат, само така се градат млади инженери, беше кажано на панел дискусијата посветена на кариерата

„Потребна е подобра соработка на универзитетите со нашето стопанството и реформи во образованието со што ќе се отпочне со практична

Прочитај повеќе

47.8 % од студентите на УКИМ биле сексуално вознемирени со шеги од нивните професори

47,8 проценти од студентите на УКИМ одговориле дека биле во ситуации каде биле присутни на кажани сексуални шеги од нивните

Прочитај повеќе

НАкС: Поддршка за студентите за зачувување и унапредување на студентскиот стандард

Поттикната од енергетската и економската криза, во минатиот период Владата претстави планови и спроведе повеќе мерки за намалување на расходите,

Прочитај повеќе

Темелковски: Студентите не сакаат враќање на онлајн-настава

Во изработката на Национална стратегија за млади 2023 – 2027 кој ќе се работи наредниве два месец преку работни групи

Прочитај повеќе

Студенти од Германија во посета на „Брако“ – разменети искуства за дуалното образование

Дваесетина студенти од универзитетот „Hamburg School of Business Administration“ од Германија, кои посетуваат дуални студии, денес го посетија „Брако“. Оваа

Прочитај повеќе

Младите масовно одбираат да студираат на ФИНКИ за поголема плата и избегнување на партиски штабови

Трендот продолжува! И за претстојната академска 2022/23 година голем интерес кај младите за студирање на Факултетот за информатички науки и

Прочитај повеќе

МОН: студентите имаат можност да учествуваат во екстерната евалуација на високообразовни институции и студиски програми во Република Северна Македонија

Министерството за образование и наука и Агенцијата за квалитет на високото образование ги вклучуваат студентите во процесот на евалуација на

Прочитај повеќе

Студентите имаат голема желба за збогатување на знаењето

Студентите на Факултетот за електротехника и информациски технологии денеска го организираа второто издание на конференцијата Science@FEIT, посветена на промовирање на научно-истражувачката

Прочитај повеќе

Џонсон Мети ја лансираше следната генерација „Програма за професионален и лидерски развој”

Џонсон Мети, традиционално, ги поддржува студентите. Надоврзувајќи се на веќе успешната програма за практикантска работа со можности за вработување, компанијата

Прочитај повеќе