Колку повеќе сте зафатени, толку повеќе ви треба мирно време

Неодамнешните студии покажуваат дека одвојувањето време во тишина го обновува нервниот систем, помага во одржувањето на енергијата и го условува

Прочитај повеќе

Повторувањето, велат е мајка на знаењето, но очигледно кај нас е мајка на игнорирањето

Многупати досега сум пишувал за ситуацијата во којашто се наоаѓа работничката класа во Македонија од нејзината незисност и пропаѓањето на

Прочитај повеќе

Истражување: Информираноста на младите за работничките права е на многу ниско ниво

Според истражувањето што го реализираше Центарот за напредни студии на Југоисточна Европа – Универзитет од Ријека во Хрватска во рамки

Прочитај повеќе