Ќе биде се потешко да се најде работа во медиуми: Дали е ова „аларм“ за промена на работата?

Поради забавувањето на рекламирањето, економските грижи и напори за преоѓање на стриминг, многу големи медиумски компании биле доведени во „режим

Прочитај повеќе

Студија откри што мислат вработените за работата од дома, а што нивните шефови

Според анкета спроведена од Германскиот институт за економски истражувања, вработените работеле од дома во просек еден и пол ден неделно.

Прочитај повеќе

Харвард: Еден или два дена во канцеларија се идеална мера за работниците

Според новата студија, само еден или два дена во канцеларија чинат идеална поставка за хибридна работа, бидејќи им ја овозможуваа

Прочитај повеќе

Долгото работното време ги убива луѓето – вели СЗО. Ние бараме поголем профит – велат газдите

Пишува: Бобан Илијевски Неодамна се појави една студија на Светската здравствена организација која ја има работено заедно со Меѓународната организација

Прочитај повеќе

Царовска: Резултатите од студијата на Коалиција Маргини се доказ за итни промени на содржините во наставните материјали

Министерката за образование и наука Мила Царовска, денеска присуствуваше на презентација на резултатите од последната HBSCM студија –„Однесувања поврзани со здравјето кај

Прочитај повеќе

Нова студија открива колку човечки години има едно куче

Сите сме слушнале дека една година живот на куче е еднаква на седум години живот на човек. Митот постои долго

Прочитај повеќе

Научниците не се сигурни дали оздравени пациенти можат втор пат да се заразат од КОВИД-19

Новите студии од Кина покажуваат дека нивото на антитела кои се наоѓаат кај пациенти со КОВИД-19 драстично паѓа во периодот

Прочитај повеќе

Половина од копното на Земјата сѐ уште може да се спаси од штетата предизвикана од човекот

Едноставно не може да се негира фактот дека луѓето драстично променија, развија и прекопаа голем дел од природата за свои

Прочитај повеќе

Пандемијата предизвикала екстремен пад од 17% на дневните глобални емисии на јаглерод

Од пандемијата на коронавирусот излегува и нешто добро – многу луѓе не летаат и не се возат до работните места,

Прочитај повеќе

Студија: Побрзо опоравување од Ковид-19 со комбинација од три антивирусни лека

Комбинација на три антивирусни лекови во третманот на Ковид-19, со примена на терапија која го зајакнува имунолошкиот систем, доведува до

Прочитај повеќе