archiveстудија

Наука

Неквалитетниот сон може да го зголеми стресот за 30 отсто

Низа на проблеми поврзани со неквалитетен сон можат за третина да го зголемат нивото на емоционален стрес кај поедниците, покажува...
Економија

ММФ: И покрај реформите, стапката на работна сила во земјите од Југоистчна Европа значајно ќе опадне

Студијата на Меѓународниот Монетарен фонд, под наслов: „Демографски движења во Централна и Источна Европа“ покажува дека популацијата во Централните, Источните...
1 2 3 4
Page 3 of 4