Сезонските работници во Хрватска кои се вработија преку соработката на СУТ и СТУХ имаат само пофалби за работните места

Неизбежен факт којшто не следи веќе некое време во секторот туризам и угостителство, за жал, е недосигот на работна сила

Прочитај повеќе

ГИ ТЕРАЛЕ ДА РАБОТАТ НА -20 СТЕПЕНИ ВО ЗАМРЗНУВАЧ – Со какви проблеми се соочуваат македонските сезонски работници во Хрватска?

Бобан Илијевски За тоа дека многу македонски работници коишто се на сезонска работа се соочуваат со проблеми, зборуваат многу примери.

Прочитај повеќе

(ВИДЕО) Хрватскиот синдикат на македонските сезонски работници им обезбедува сигурна и платена работа

Претседателот на Синдикатот за туризам и услуги на Хрватска – СТУХ Едуард Андриќ преку видео обраќање им се обрати на

Прочитај повеќе