ЈСП ќе добие 12 милиони евра субвенции од Градот Скопје, а бесплатен превоз нема

Повеќе од 12 милиони евра ќе издвои Град Скопје со новиот буџет за 2023 година, за Јавното сообраќајно претпријатие „Скопје“,

Прочитај повеќе

Комората со силна поддршка од компаниите: На стопанството му се потребни субвениции за да ги задржи вработените

На работните средби со претседателот на Комората Бранко Азески, менаџментот на компаниите „Кожувчанка“ ДОО Кавадарци и Металопромет – Струмица ја

Прочитај повеќе

Дел од субвенциите во земјоделството ќе се исплаќаат авансно

Во ситуација кога ланецот на набавки е отежнат, премиерот Димитар Ковачевски рече дека од 2023 Владата ќе им ги исплаќа

Прочитај повеќе

Субвенциите за земјоделците за 2023 година ќе се исплаќаат уште на почетокот на првиот квартал од годината

Во следната 2023 година исплатата на субвенциите за земјоделците ќе започне уште во текот на првиот квартал. Тоа се предвидува

Прочитај повеќе

Граѓаните би плаќале пет пати повисоки сметки за струја да не се субвенциите, вели Ковачевски

Во Северна Македонија шестотини илјади домаќинства се снабдуваат со субвенционирана струја, како и седумдесет илјади компании кои се на регулираниот

Прочитај повеќе

Левица: Млекопроизводителите оставени без субвенции од Николовски

Млечната криза, која се рефлектира со екстремно високи цени на млекото и млечните производи во малопродажба, но и со нивен

Прочитај повеќе

Занаетчиите бараат субвенции и да бидат потрошувачи на струја во категоријата домаќинства

Занаетчиите да добијат субвенции од државата и да се сметаат како потрошувачи на струја во категоријата „домаќинства“, бара Занаетчиска комора

Прочитај повеќе

Презентиран нов модел за субвенциии во земјоделството и руралниот развој

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство Љупчо Николовски на денеска на брифинг со новинари презентираше нов модел за субвенционирање преку

Прочитај повеќе

МЗШВ: Исплатени 62,2 милиони денари субвенции кон 1.700 сточари

Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство (МЗШВ) денеска соопшти дека Агенцијата за финасиска поддршка на земјоделството и руралниот развој изврши

Прочитај повеќе

МЗШВ: Започнува исплатата на субвенциите за обележани грла говеда и презимени пчелни семејства

Започна исплатата на субвенциите за обележани грла говеда и презимени пчелни семејства. Како што информираат од Министерството за земјоделство, шумарство

Прочитај повеќе