МТСП: Субвенционирање на плати за уште 438 невработени лица

Дополнителни  438 невработени лица ќе бидат опфатени со  меркaтa за субвенционирање на плати преку Оперативниот план на активни програми и

Прочитај повеќе

Бектеши: Објавени три јавни повици за субвенции за микро и мали компании, жени претприемачи и занаетчии, средствата ќе се делат според развиеност плански региони

Министерството за економија објави три јавни повици во рамки на Програмата за конкурентност и иновации и претприемништво (КИП) за 2021

Прочитај повеќе

Димитриеска Кочовска: Владата да продолжи со субвенционирање плати во точно таргетирани дејности без да се бара да ги вратат парите

Иако од Владата милуваат да се фалат дека стопанството минатата година го помогнале со околу милијарда евра, тоа не е

Прочитај повеќе

Царовска: Мерката за субвенционирање придонеси ја користат 22 илјади компании, покачени се платите на 119 илјади вработени

Заменичката на претседателот на Владата на Република Северна Македонија задолжена за економски прашања, Мила Царовска, министерот за странски инвестиции Елвин

Прочитај повеќе

Лукаревска: 8,000 компании побарале субвенции за зголемени плати

8,000 компании досега побарале државни субвенции за зголемени плати на 45,000 вработени, истакна денеска директорката на Управата за јавни приходи

Прочитај повеќе