Нови 128 фирми за субвенционирано снабдување со струја од 1 јануари преку ЕСМ

„ЕСМ Продажба“ од 1 јануари годинава го зголеми бројот на субјекти за субвенционирано снабдување со електрична енергија по одлуката на

Прочитај повеќе

ДЗР лани извршил 68 ревизии со кои биле опфатени 136 субјекти

Државниот завод за ревизија (ДЗР) во 2021 година изврши 68 ревизии во кои предмет на ревизија биле 136 субјекти за

Прочитај повеќе

Фирмите што ќе остварат загуба годинава нема да имаат обврска да исплатат К-15

Правните субјекти кои оваа година нема да остварат добивка нема да треба да исплатат К-15 на своите вработени, но оние

Прочитај повеќе

Избор на правни субјекти кои придонеле во областа на безбедноста и здравјето при работа

Здружението на инженери за заштита Тутела испраќа покана за учество со аплицирање, квалификување и во избор за најдобрите правни субјекти

Прочитај повеќе