Норвешкиот суверен фонд заработи рекордни 180 милијарди долари

Суверениот фонд на Норвешка, кој е најголем во светот, пријави поврат од 19,9% на своите инвестиции минатата година, заработувајќи рекордни

Прочитај повеќе