Загинал работник во рудникот Суводол откако го затрупала земја

Синоќа во рудникот Суводол во РЕК „Битола“, при работа со градежна машина, животот го загуби 38-годишен работник. Покојниот Т. К.

Прочитај повеќе

ЕСМ: Се истражуваат причините за несреќата во која загина работникот во Суводол

Во врска со трагичниот настан во рудникот за јаглен Суводол, во кој животот го загуби работник Вецко Костадиновски, извршувајќи ги

Прочитај повеќе