ЛЕВИЦА: ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА РАБОТНИОТ СТАЖ НА СУДИИТЕ И ЈАВНИТЕ ОБВИНИТЕЛИ

Во тек е предлог за измени на Законот за работни односи во скратена постапка со европско знаменце само за судиите

Прочитај повеќе

Судиите најавуваат предупредувачи протест на 28 април ако не бидат усвоени измените на Законот за плати на судиите

Управниот одбор на Здружението на судиите на Република Северна Македонија (ЗСРСМ) бара целосно исполнување на барањата дефинирани во Стратегијата и Предлог-активностите за

Прочитај повеќе

Постигната согласност за зголемување на платите на судиите од 15 проценти до 2022 година

Владата и Здружението на судии постигнаа согласност за зголемување на платите на судиите од 15 проценти. Десет проценти оваа година,

Прочитај повеќе

Уставните судии си го смениле Деловникот за да си доделат додатоци на плата

Уставните судии, сами на себе си доделија додаток на плата од 35 проценти. Пред десет дена, додатоците, ги вметнале во

Прочитај повеќе

Двајца судии од апелација позитивни на корона, членовите на ДКСК утре на групно тестирање

Двајца судии од Апелациониот суд се заразени со коронавирус. Позитивни на тестот се судии кои работат во кривичниот оддел. Претседателот

Прочитај повеќе

Заев: Акцијата нека ни биде поттик за да ја подигнеме нашата еко-свест

40.000 административци заедно со премиерот Зоран Заев, министри, директори, градоначалници, судии, обвинители, денеска чистеа низ земјава. Акцијата ја организираше Владата

Прочитај повеќе

Судската администрација денеска излезе на протест за да ја зголеми платата на судиите

Судската администрација излезе на еден ипол часовен протест за да ја зголеми и онака големата плата на судиите. Судската администрација

Прочитај повеќе

(Видео) УПОЗ: Бараме еднаквост помеѓу судиите и судската администрација во додатоците на плати

Испровоцирани од одлуките на Судскиот буџетски совет кои се донесоа во петокот и минатиот месец во кои судиите се повеќе

Прочитај повеќе

Потпишан колективниот договор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“

Потпишан колективниот договор на Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“ Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шатев“

Прочитај повеќе