Пензионер пријавил дека го нападнал вработен во судската полиција

Во попладневните часови на 18 септември, 71-годишен скопјанец со иницијали Љ.К, во полиција пријавил напад пред влезот на Управниот суд

Прочитај повеќе

Синдикат: Понижувачки е судските полицајци да земаат 56 денари додаток за работа во време на неделен одмор

Синдикатот на правосудство при Синдикатот на администрација и државна управа упати допис од министерот за правда Бојан Маричиќ, во кој

Прочитај повеќе

Министерот Маричиќ потпиша правилник за зголемување на платите на судската полиција

Министерот за правда Бојан Маричиќ, во присуство на претставниците на УПОЗ и Независниот синдикат на судска полиција, го потпиша правилникот

Прочитај повеќе

Единствено СУДСКИТЕ ПОЛИЦАЦАЈЦИ не земаат додаток за ризик во Кривичниот суд во Скопје

Голготата на судските полицајци трае многу одамна. Тие се сочуваат со доста проблеми, но двата најголеми се немањето на бенефициран

Прочитај повеќе

Законите за работни односи и за судска служба не се применуваат во пракса

Законите за судски службеници и работни односи не се почитуваат, констатираше Драган Јосевски, Претседател на синдикалната организација на правосудство во

Прочитај повеќе