Повисоки плати за вработените во судската и јавнообвинителската дејност и затворската полиција по спратена постапка во Собранието

Собранието едногласно ја утврди потребата по скратена постапка да се донесат законите со кои се зголемуваат платите за вработените во

Прочитај повеќе

За судската полиција да не важи ограничувањето за исплата на додатоци на плата, бара синдикатот

Независниот синдикат на Судската полиција бара изземање од владината одлука со која се ограничува исплатата на додатоци на плата за

Прочитај повеќе

Јосевски: Судската полиција и во ек на пандемија нема право на додаток за ризик

Припадниците на судската полиција се едниствените кои работат 24/7, па прашувам дали треба да се случи корона вирус за да

Прочитај повеќе

Стоп за извршители: Ако застаруваат кривичните дела, треба да застаруваат и долговите

Ова е втор вторничен протест со поплаки на разочараните, дискриминираните и злоупотребените граѓани од страна на извршителите, пред Министерството за

Прочитај повеќе

Синдикатот на УПОЗ со писмо бара од Дескоска да се ангажира за решавање на проблемите во судството

Синдикатот на УПОЗ денеска испрати писмо до министерката за правда, Рената Дескоска  во кое бара таа да се заложи и

Прочитај повеќе

Судската администрација денеска излезе на протест за да ја зголеми платата на судиите

Судската администрација излезе на еден ипол часовен протест за да ја зголеми и онака големата плата на судиите. Судската администрација

Прочитај повеќе

Судските работници најавуваат протест

Синдикатот на работниците од управата на правосудните органи и здруженијата на граѓани на Македонија (УПОЗ) и Здружението на судската администрација

Прочитај повеќе

(Видео) УПОЗ: Бараме еднаквост помеѓу судиите и судската администрација во додатоците на плати

Испровоцирани од одлуките на Судскиот буџетски совет кои се донесоа во петокот и минатиот месец во кои судиите се повеќе

Прочитај повеќе

НСП побара зголемување на платите и признавање на репрезентативноста

Пред нас е историски момент. За прв пат полицијата, шумската полиција, затворската полиција и судската полиција, искажува ваков вид на

Прочитај повеќе

Интервју со Адвокатот Иван Станојевиќ – судските спорови помеѓу работниците и работодавачите

Како најчесто завршуваат судските работни спорови помеѓу работниците и работодавачите ? Како најчесто завршуваат судските спорови од областа на работниот

Прочитај повеќе