Откако Министерката го искара Претседателот на Кривичен прекинаа протестите на УПОЗ

Помина една недела откако судските службеници излегоа на протест за подобрување на нивниот економско-материјален статус, но очигледно откако Министерката за

Прочитај повеќе

Јосевски: Ќе поддржиме само штрајк во судовите, а не бели штрајкови и меки протести

Синдикалната организација на правосудството при Синдикатот на администрација и државна управа САДУ, ќе поддржи само штрајк од сите нишани, соодветно

Прочитај повеќе

Судските работници најавуваат протест

Синдикатот на работниците од управата на правосудните органи и здруженијата на граѓани на Македонија (УПОЗ) и Здружението на судската администрација

Прочитај повеќе

Синдикат на КПУ-Скопје: Му даваме силна поддршка на синдикатот на правосудството за нивните барања

Синдикатот на КПУ Затвор – Скопје, при синдикатот на администрација и државна управа – САДУ му дава целосна поддршка на

Прочитај повеќе

Станојевиќ: Да се водат постапки против незаконитите одлуки и решенија на работодавачите

Со желба да ја подигнеме свеста на работници за нивните права од работниот однос, а воедно и свеста на работодавачите

Прочитај повеќе

(Видео) УПОЗ: Бараме еднаквост помеѓу судиите и судската администрација во додатоците на плати

Испровоцирани од одлуките на Судскиот буџетски совет кои се донесоа во петокот и минатиот месец во кои судиите се повеќе

Прочитај повеќе

Ексклузивно: Последна станица судот во Стразбур, порачаа поранешните вработени на Охис (Видео)

Поранешните вработени во Охис денска повторно маршираа од Собранието до Владата на Р. Македонија. Тие веќе една година бараат да

Прочитај повеќе

За кои работнички проблеми најмногу се бара правна помош?

Обезбедувањето на бесплатна правна помош на работниците околу нивните проблеми е од клучна важност за одржувањето на работничките права. За

Прочитај повеќе

Добила отказ затоа што не сакала да потпише нешто што не е во ред – Приказната на Виолета Спасова Колева

Виолета Спасова Колева, поранешна вработена во Општина Лозово, којашто доби отказ, а е воедно и бремена, за порталот Работник ја

Прочитај повеќе

Законите за работни односи и за судска служба не се применуваат во пракса

Законите за судски службеници и работни односи не се почитуваат, констатираше Драган Јосевски, Претседател на синдикалната организација на правосудство во

Прочитај повеќе