Неплатениот долг приватните превозници ќе го бараат преку суд

Приватните превозници ќе ги бараат парите што, според нив, им ги должат ЈСП и Градот Скопје. И од „Слобода превоз“

Прочитај повеќе

ССНМ: Судот да не го прифати барањето на д-р Митрев за забрана на истражувањето на ИРЛ

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), јавно инсистира Судот да не го прифати барањето на доктор Жан Митрев за

Прочитај повеќе

Побарала одмор, а добила отказ: Судот наложил да ѝ се плати отштета од 290,000 евра

Работничка во британската Управа за приходи и царина добила 290,000 евра компензација затоа што добила отказ по расправијата со својата

Прочитај повеќе

Судот на ЕУ процени дека компаниите можат да забранат носење шамија на работно место

Компаниите во Европската унија можат да забранат носење шамии се додека се работи за општа забрана што не ги дискриминира

Прочитај повеќе

Американскиот Врховен суд ја блокираше задолжителната вакцинација во големите компании

Врховниот суд на САД го блокираше указот на американскиот претседател Џозеф Бајден за задолжителна вакцинација или неделно тестирање на вработените

Прочитај повеќе

Судот одлучил: Вработени, а не приватници

Возачите кои работат за Убер се вработени, а не приватни возачи, па имаат право на поголеми работнички бенефити согласно законите

Прочитај повеќе

Судот го казни АД „ЕСМ“ за непостапување по одлуката

Судот го казнил АД ЕСМ за непостапување во спроведувањето на провосилна пресуда, со која му се наложува на работодавачот да

Прочитај повеќе

Дали вреди да се оди на суд за заштита на правата од безбедност и здравје при работа?

Дали вреди да се оди на суд за заштита на правата од безбедност и здравје при работа? Со 180 000

Прочитај повеќе

3 месеци живеел на аеродром бидејќи му било страв да се врати дома поради Корона вирусот

Еден човек од Калифорнија 3 месеци живеел на аеродром во Чикаго бидејќи се плашел да оди дома поради Корона вирусот. На

Прочитај повеќе

Саздов: За три години, бев четири пати незаконски прераспределен поради вршење на синдикални активности

Незаконските прераспределувања од едно на друго работно место започнаа поради моите синдикални активности и основање на синдикална подружница во Одделението

Прочитај повеќе