Повторно празни полици во супермаркетите? Што се случува сега?

Преговорите меѓу производителите и добавувачите се покажаа како особено комплицирани минатата година. Поради инфлацијата, скапите ресурси, енергетската криза, како и

Прочитај повеќе

Kазнети сe најголемите ланци на супермаркети, трговците да не ја злоупотребуваат ситуацијата, вели Бектеши

Трговците да не ја злоупотребуваат ситуацијата, а граѓаните да пријавуваат секаков прекршок, порача министерот за економија Крешник Бектеши. Тој во

Прочитај повеќе

Казни по 7.000 евра за седум супермаркети кои ги прекршиле владините мерки

Седум супермаркети се казнети бидејќи не ги почитувале владините мерки, кажа министерот за економија Крешник Бектеши. – Во однос на

Прочитај повеќе

Лидл започнува да вработува во Македонија: Погледнете ги огласите

Германскиот интернационален синџир на супермаркети „Лидл“ регрутира кадри во Македонија. Зависно од позициите, се бараат најмалку 2 години искуство, добро

Прочитај повеќе

Дали ланецот на супер маркети го крши законот: Секој работник има право на слободен ден

Два маркети на црногорската компанија Воли, како што е најавено од компанијата, во наредниот период во сабота ќе работи до

Прочитај повеќе