СУТ со поддршка на протестот на Синдикатот на клинички центар

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија дава силна и солидарна поддршка на протестот на Синдикатот на клинички центар кој

Прочитај повеќе

Сезонските работници во Хрватска кои се вработија преку соработката на СУТ и СТУХ имаат само пофалби за работните места

Неизбежен факт којшто не следи веќе некое време во секторот туризам и угостителство, за жал, е недосигот на работна сила

Прочитај повеќе

За поголема правна помош на работниците – СУТ и „Обединети Работници“ потпишаа меморандум за соработка

Синдикатот за угостителство и туризам – СУТ и Движењето за социјална правда „Обединети работници“ денеска потпишаа Меморандум за соработка за

Прочитај повеќе

Поддршка за нашите братски синдикати: СУТ ја поддржува радикализацијата на синдикалните активности на гранските синдикати при КСС

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија дава безрезервна поддршка на претстојните протести на гранските синдикати при Конфедерацијата на слободни

Прочитај повеќе

СУТ дава потполна поддршка на генералниот штрајк на СОНК

Синдикатот за угостителство и туризам на Македонија – СУТ дава целосна и недвосмислена поддршка на генералниот штрајк на СОНК. Штрајкот

Прочитај повеќе

ГИ ТЕРАЛЕ ДА РАБОТАТ НА -20 СТЕПЕНИ ВО ЗАМРЗНУВАЧ – Со какви проблеми се соочуваат македонските сезонски работници во Хрватска?

Бобан Илијевски За тоа дека многу македонски работници коишто се на сезонска работа се соочуваат со проблеми, зборуваат многу примери.

Прочитај повеќе

Дали работниците во угостителскиот сектор се повеќе и повеќе ќе го користат ултиматумот: „Барам толку и толку плата, за да работам“?

Пишува: Бобан Илијевски Сезонската работа за угостителите одамна заврши, по што дел од нив се вратија назад во Македонија. Сепак,

Прочитај повеќе

СУТ: Што е со вработените во угостителските објекти?

Синдикатот за угостителство и туризам при КСС остро реагира на несовесното повикување од страна на НУК (Независната угостителска комора) да

Прочитај повеќе