Бектеши: Се инвестира и во малите места, без разлика колку луѓе живеат во одредено место

Министерот за економија Крешник Бектеши, градоначалникот на општина Сарај, Блерим Беџети како и заменик-министерот за транспорт и врски, Беким Реџепи

Прочитај повеќе

За уште 36 општини се одобрени проектите и подготвени договорите за нивна реализација од програмата ТАВ

Владата на Република Северна Македонија на денешната 85-та тематска седница го разгледа и одобри пакетот договори за регулирање на меѓусебните

Прочитај повеќе

Попов: Потпишани договори за 23 проекти финансирани од ТАВ во вредност од 9,9 милиони евра, инвестираме во развојот на секоја општина

Инвестициите во инфраструктурата и подобрување на условите за живот на локално ниво, за подобар живот на граѓаните, за нови вработувања

Прочитај повеќе

За 71 отсто намален бројот на патници од аеродромите во Скопје и Охрид

Меѓународниот аеродром Скопје и аеродромот „Св.Апостол Павле“ во Охрид“ поради ковид пандемијата минатата година ја завршија со 782 876 патници,

Прочитај повеќе

Околу 400 вработени на скопскиот аеродром ќе останат без работа, ТАВ демантира за бројката

Околу 400 вработени на скопскиот аеродром ќе останат без работа, дознава „Алфа“, која објави дека деновиве се делат откази во

Прочитај повеќе