Tакси-компаниите од Скопје најавија поскапување, барат надлежните да превземат мерки

Преставниците на такси-компаниите од Скопје велат дека засега цената на нивните услуги е иста, но од надлежните бараат да преземат

Прочитај повеќе

Мерките на Владата да бидат намените и за нас, обемот на работата ни е за 90 % опаднат во последните две недели, велат такси превозниците

Синдикалната организација на такси превозниците при Синдикатот за транспорт и врски во рамките наКСС поднесе допис до Владата на Р.

Прочитај повеќе

Во понеделник хаос во Белград: Ќе протестираат такси превозниците

Такси комората соопштила дека во договор со здруженијата и синдикатите одлучила да од понеделник 30 септември започне секојдневни протестни возења

Прочитај повеќе

Претставниците на Владата изразиле волја за прифаќање на барањата на такси превозниците

Претставниците на Владата се согласиле со неколку од барањата на Синдикатот на такси превозници на град Скопје, рече потпретседателот на

Прочитај повеќе

Синдикалната организација на такси превозници ќе оствари средба со Премиерот

Синдикалната организација на такси превозници на град Скопје на 23 април ќе оствари средба со Претседателот на Владата на Р.

Прочитај повеќе