ОН ги предупредија талибанците да не го вознемируваат нивниот женски персонал

Мисијата на Обединетите нации во Авганистан ги обвини талибанските власти за малтретирање на нивните вработени во Авганистан, соопштија денеска претставници

Прочитај повеќе

Талибанците им наредија на жените вработени во институциите во Кабул да останат дома

Талибанците им наредија на жените вработени во градските служби во Кабул да останат дома, а на работа можат да одат

Прочитај повеќе