(ВИДЕО) Вработените во Театар Комедија незадоволни од одлуката, бараат нов в.д. директор

Вработените во Театар Комедија не се согласуваат со одлуката на Министерството за Култура за разрешување на Нора Шаќири Марковиќ и

Прочитај повеќе

Нора Шаќири разрешена од в.д дирeкторка – Водела дисциплинска постапка врз вработени во време на изборен процес

В.д директорката на НУ Театар Комедија – Скопје, Нора Шаќири Марковиќе е разрешена од функцијата. Од Министертсвото за култура информираат

Прочитај повеќе

Министерство за култура: Објавен конкурс за комедија од македонски автор

Театар Комедија – Скопје објавува конкурс за избор на комедија од македонски автор со цел да се стимулира жанрот комедија

Прочитај повеќе