„Џабе ви е зголемување на платата, кога системот дозволува да се исплаќа плата под минималната“

Бобан Илијевски „Ова се решава ептен лесно, треба само политичка волја. Во спротивно џабе ви се ветувањата од 1000 евра

Прочитај повеќе

Сивевска: Поради доцнењето на мерките, бројот на работници може да се намали за над 25%

Ексклузивно интервју на порталот Работник со извршната директорка на Текстилниот кластер Наташа Сивевска, во кое таа зборува за пакет мерките

Прочитај повеќе

Текстилците очекуваа субвенциите за платите да продолжат и во јануари

Текстилниот Кластер очекувал државната помош да продолжи и во јануари. Претседателката на Текстилниот Кластер, Маријана Перковска вели дека секое пролонгирање

Прочитај повеќе