archiveтекстилен

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Работничките права на удар на корона- кризата

Пандемијата ги продлабочи социјалните нееднаквости, посебно во трудоинтензивните дејности, каде се бележи најголемиот број на отпуштени работници и се регистрирани...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец испрати апел до политичките партии да му ги презентираат програмите во однос на работничките права

Со години наназад се бориме и ги застапуваме правата на текстилните работници. Јавноста е сведок дека нашата борба не е...
ПравдаСветот на работникот

Левица: СДСМ го штити газдата на прилепска конфекција кој работи спротивно на препораките!

Изминативе денови, пристигнаа нови реакции од загрижени текстилни работници, кои сведочат за кршење на нивните елементарни права и свесно загрозување...
ЕкономијаМакедонија

Текстилниот кластер незадоволен: Вториот сет на мерки со многу нејаснотии и крајно неповолни услови за текстилниот сектор

Вториот сет на мерки најавени од Владата се со многу нејаснотии, а условите се крајно неповолни за текстилниот сектор па...
ПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: Да се овозможи на текстилните работници да го искористат вториот дел од годишниот одмор за 2019

Фејсбук статус на Здружението на текстилни работници „Гласен Текстилец“: Почитувани, Гласен Текстилец им предлага на работодавачите од текстилниот сектор да...
ЕкономијаМакедонијаМакедонијаСветот на работникотСиндикат

Текстилниот комбинат „Тетекс“ го прекина производството

Од денеска нема производство во најпознатиот волнарски комбинат АД „Тодор Циповски-Мерџан“ во Тетово, познат како „Тетекс“. По последната работна единица...
1 2
Page 1 of 2