- Advertisement -

archiveтекстилец

МакедонијаПравдаСветот на работникот

Работници опфатени со владините мерки, наместо минимална плата, добивале 50 или 80 % од неа

Отпуштање на работници со договори за определен работен однос, наместо исплата на минимална плата за работници опфатени со владините мерки...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Ампева: Работниците се пак оштетената страна, УЈП да реагира за исплата на плата од 8000, 9000 денари

Кристина Ампева, од здружението Гласен текстилец, вчера во Отворено студио на ТВ 24 посочи дека Управата за јавни приходи мора...
ПравдаСветот на работникот

Гласен Текстилец: Да се овозможи на текстилните работници да го искористат вториот дел од годишниот одмор за 2019

Фејсбук статус на Здружението на текстилни работници „Гласен Текстилец“: Почитувани, Гласен Текстилец им предлага на работодавачите од текстилниот сектор да им овозможат на работниците/чките користење на вториот дел од годишниот одмор за 2019 година. Сега е време и период во кој можат на вработените да им дадат користење во колективна форма на годишниот одмор. Воедно апел до Државен инспекторат за труд да даде апел и влезе во фабриките и утврди колку дена од годишниот одмор од 2019 година им преостануваат на работниците на користење. Со други зборови, ќе биде сопрен...
ПравдаСветот на работникот

„Гласен Текстилец“: Да не се злоупотребуваат мерките против коронавирусот ниту од работниците, ниту од работодавачите

Здружението „Гласен текстилец“- Штип апелира ниту работниците, ниту работодавачите да не манипилураат и да не објавуваат лажни вести, околу препораките на...
ЕкономијаМакедонијаСветот на работникот

Ампева од „Гласен текстилец“: Задоволна сум покачувањето на минималната плата, но остануваат уште многу предизвици

Претходно, појаснува Ампева, немаше ни минимална плата, туку само учинок за текстилните работнички, бевме дискриминирани по секој основ. Сè уште...
1 2
Page 1 of 2