„Текстилијада“ во Штип: Плата за живот, а не за преживување

Во Штип од денеска до 8 октомври, во организација на Здружението за заштита на работничките права „Гласен Текстилец“ од Штип,

Прочитај повеќе

Од утре започнува шестата по ред „Текстилијада“ во Штип

Од утре започнува шестата по ред текстилијада во Штип. Во наредните три дена, експерти од државата, но и од светско

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец ја објави програмата за „Текстилијада 6“

Фејсбук статус на Гласен Текстилец: #ТекстилИјадА6, Програма! 06.10.2022г. (четврток): 09.30 часот, отворање на ТЕКСТИЛИЈАДА 6 / TEKSTILIJADA 6 #ТекстилИјадА6 со

Прочитај повеќе

Со дебатата за жените работнички почнува „Текстилијада” во Штип

Со дебатата „Социјално и економско зајакнување на жените работнички преку кооперативи и социјални претпријатија” што ќе се одржи денеска, во

Прочитај повеќе

Во Штип од утре почнува 4.„Текстилијада”, во фокус работничките права во време на корона

„Работничките права во време на корона-Корона права”  е мотото на четвртата „Текстилијада”, која ја организира здружението на граѓани „Гласен Текстилец”-Штип. Кристина

Прочитај повеќе

Текстилијада 3: Позитивни примери од регионот – синдикати, организации и институции здружени за подобри работнички права

Настаните од социјален и уметнички карактер имаат за цел да поттикнат млади и работници да се вклучат во процесите на

Прочитај повеќе