Валтер (100) во истата компанија работи 84 години: Го оборил Гинисовиот рекорд, а сега ги открива тајните на успехот

Еден човек, стар 100 години, вели дека неговата страст кон работата е единствената причина зошто успал да постави интересен светски

Прочитај повеќе

Отпуштени 50 работници од „Мода“, на 150 им виси работното место

Светиниколската текстилна фабрика „Мода“ отпушти 50 работници, а останатите 460 се испратени дома на принуден одмор. Работа нема, вели директорот

Прочитај повеќе

Текстилна фабрика во Свети Николе привремено затворена поради заразени работници од Ковид – 19.

Текстилната фабрика „Мода“ во Свети Николе привремено ќе престане да работи, а 830 – те работнички во фабриката ќе бидат

Прочитај повеќе