Димитриевски: Куманово продолжува да биде препознатливо како град производител на чевли и текстил

Независниот кандидат за градоначалник од граѓанската иницијатива „За наше Куманово“ Максим Димитриевски, денеска беше во посета на компанијата Филип Фрос

Прочитај повеќе

Што ќе биде потребно за да се избегнат отпуштањата на работниците од текстилниот сектор?

Бобан Илијевски Работниците во текстилната индустрија се во се потешка ситуација, не знаејќи кога ќе дојде денот, кога нивните работодавачите

Прочитај повеќе

Димитров со апел кон пратениците: Голем број на работници ќе останат без работа ако не се донесе помошта

Дека текстилната индустрија е се уште значајна гранка за оваа држава зборуваат статискитчките податоци за индустриско производство каде учествува со

Прочитај повеќе

Туризмот, угостителството, текстилната и автомобилската индустрија се за сеопфатни мерки за поддршка

Туризмот и угостителството, како и текстилната и автомобилска индустрија очекуваат спроведување на сеопфатни мерки за поддршка за излез од кризата

Прочитај повеќе

Исплатена платата на вработените во штипската фабрика „Баргала”

Платата денеска им е исплатена на вработените во фабриката за чевли „Баргала” од Штип, информира директорот на компанијата Наум Барзов

Прочитај повеќе

Сите 80 тестирани работници од текстилна фабрика во Штип се негативни на коронавирус

Сите 80 работници од погон во текстилна конфекција која важи за една од најголемите во Источна Македонија се негативни на

Прочитај повеќе

Ампева од „Гласен текстилец“: Државата давала субвенции, газдите не им исплатувале плата на текстилните работници

Очаен период за текстилните работници. По предизвиците во Штип од вчера била затворена текстилна фабрика и во Пробиштип, а работниците

Прочитај повеќе

Владата мора да ги заштити текстилните работнички – бараме забрана за работа за време на полицискиот час

Хелсиншкиот комитет за човекови права и Гласен Текстилец остро реагираат на најавите дека повеќе текстилни фабрики во Штип ќе работат

Прочитај повеќе

Три нови заболени од коронавирусот во општина Карбинци

Според последните тестирања на вработени во шестте конфекции во Штип, како и други поврзани случаи, регистрирани се тројца заболени од

Прочитај повеќе

Текстилна фабрика во Штип e затворена поради коронавирус

На иницијатива на сопственикот, фабриката ќе се затвори една недела, а ако има потреба и повеќе, со цел да се

Прочитај повеќе