„Не верувам дека ќе го зголеми бројот на работници, но сигурен сум дека ќе ги зголеми платите на тие кои ќе останат“

На текстилните компании во државава потребно им е да воспостават свои брендови за да, од една страна, произведуваат производи со

Прочитај повеќе

Текстилните компании имаат зголемени нарачки од странските партнери

Пазарите во Европа се отворија по коронакризата, по што македонските текстилни компанија бележат зголемени нарачки од странските партнери. Ангел Димитров

Прочитај повеќе

Текстилните компании се жалат – ќе затвориме ако порасне минималната плата и ако не добиеме помош

Текстилната индустрија е пред банкрот и доколку не се обезбеди некаква поддршка резултатот ќе биде масовно затварање на голем број

Прочитај повеќе

Шест македонски текстилни компании на саем за безбедност и здравје при работа во Дизелдорф

Посетителите на Саемот за безбедност и здравје при работа A+A Безбедност и здравје Експо што од денеска до 29 октомври

Прочитај повеќе

Текстилните компании и „Гласен Текстилец“ бараат под итно да се донесе петтиот пакет на мерки

Веднаш да се донесе петтиот пакет на мерки, со кои ќе се субвенционираат платите на вработените, но и ќе се

Прочитај повеќе

Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот со поддршка за македонските текстилни компании

Директорот на Агенцијата за странски инвестиции и промоција на извозот, Дејан Павлески денеска е во работна посета на текстилни компании

Прочитај повеќе