Над илјада текстилни работници зеле плата под минималната

Околу 1000 работници од седум компании на истокот редовно оделе на работа со полно работно време, но висината на платата

Прочитај повеќе

Гласен Текстилец:Го поздравуваме чесниот пристап на инспекторите

Гласен Текстилец: Најважна е соработката меѓу граѓанските организации и институциите. Уште една успешна соработка на Гласен Текстилец и Државниот инспекторат

Прочитај повеќе

Меѓународната кампања „Чиста облека“ ја сондираат состојбата со правата на текстилните работници

Меѓународната кампања „Чиста облека“ се заинтересира за случајот со штипските текстилни работнички од поранешен „Алкон текс“, откако стечајната постапка им

Прочитај повеќе

Мал е бројот на позитивни на Ковид во текстилниот сектор

Бобан Илијевски Приватниот сектор се вклучи во вакцинацијата која започна со вакцинирањето на здравствените работници во февруари. Д-р Дијана Коцева

Прочитај повеќе

Мицкоски: ВМРО-ДПМНЕ ќе инсистира барањата на текстилните работници да бидат вклучени во шестиот пакет мерки

Интегрален текст од изјава на Христијан Мицкоски , претседател на ВМРО-ДПМНЕ „Денеска сме во Штип, имавме можност да видиме еден семеен бизнис, еден

Прочитај повеќе

Половина од текстилните работници се вратија на работа

Повеќе од половина од 10.000 текстилни работници кои изминативе две недели беа на колективен одмор се вратија во фабричките погони.

Прочитај повеќе

Над 50 % од текстилните работници во Штип се на колективен одмор

Околу 3,500 текстилни работници во Штип се на колективен одмор. Државна помош нема, се раскинуваат договори, се намалуваат нарачки.Текстилната индустрија

Прочитај повеќе

Ампева: Инспекторатот да истражи дали намерно не се тестираат работниците со симптоми

Матични лекари од Кочани одбивале да испратат на тестирање текстилни работнички со симптоми на Ковид 19. Работничките работеле во конфекција

Прочитај повеќе

Во Штип се врши масовно тестирање на текстилните работници

Во тек е масовното тестирање на работниците од текстилната конфекција, но и на оние кои се превезувале во истите автобуси

Прочитај повеќе