Една третина од работничките во текстилната индустрија се соочуваат со здравствен проблем

Првото професионално истражување од „Гласен Текстилец“ од Штип и тим на експерти покажа дека една третина од  текстилните работнички имаат

Прочитај повеќе

Повеќе од 20 текстилни работнички од „Алкон текст“ никогаш нема да ги земат заостанатите плати

Над 20 текстилни работнички од штипска фирма Алкон текст имаат над 2.000 евра на хартија, но во реалноста никогаш нема

Прочитај повеќе

Ампева: 30 години на текстилните работнички им даваа 6 – 7,000 денари плата, трпаа богатство, правеа вили…

Кристина Ампева: “30 години им даваа на работничките од текстилната индустрија плата од некои 6 ,7000 денари, трпаа богатство, правеа

Прочитај повеќе

Газдата на „Алкон текс“ Штип ги остави работниците без плата, а сега ги префрла во друга фирма

Текстилните работнички од штипската конфекција „Алкон текс“-Штип втор ден протестираат пред фабриката, барајќи си ги неисплатените плати, но и го

Прочитај повеќе

Хелсиншки комитет: Текстилните работнички и во кризниот период останаа една од најпогодените групи

Здравствената криза инстантно предизвика низа социо-економски потреси. Како резултат на тоа, Хелсиншкиот комитет годинава регистрира рекорден број од 600 барања

Прочитај повеќе

250-ТЕ ТЕКСТИЛНИ РАБОТНИЦИ ОД ВЕЛЕШКАТА МОДНА КОНФЕКЦИЈА „СТОБИ“

Нема испратнина за вработените од велешката модна конфекција Стоби, која на почетокот на месецов престана со работа и на улица

Прочитај повеќе