- Advertisement -

archiveтекстилни

НовостиПравдаСветот на работникот

Текстилните работнички допрва на удар на пандемијата – секојдневни отпуштања, неисплатени плати и придонеси, омаловажувања

Кате Ордева е една од десетината вработени во штипска конфекција на кои не им е дозволено да се вратат на...
НовостиПравдаСветот на работникот

СВЕДОШТВО на текстилна работничка: Не одјавуваа и пријавуваа кога сакаа, на лекар дознaвме дека немаме осигурување

Голем дел од вработените во текстилната индустрија се изложени на прекршувања на нивните права од работен однос. Постојат примери на...
ПравдаСветот на работникот

Текстилните работнички на раб на егзистенција – шијат кошули од 350 евра, а работат за 10 илјади денари?!

Условите во кои работат текстилните работнички и во време на корона вирусот е крајно загрижувачка и застрашувашка. Вака своето сведочење за...
МакедонијаПравдаСветот на работникот

Газдите им даваат отказ на текстилните работници додека се дома со мерките против Ковид-19

Серија злоупотреби врз правата на работниците во текстилната индрустрија во Штип се случија со избивањето на пандемијата со коронавирус, а...
1 2 3 5
Page 1 of 5