Две компании во БиХ им забраниле на работниците да работат ако не се вакцинираат

Две приватни компании во Босна и Херцеговина ги известиле своите вработени дека мораат да се вакцинираат портив коронавирусот, бидејќи во

Прочитај повеќе

ПАРИ ЕКСКЛУЗИВНО: Кои 10 фирми за текстил и облека „шијат” најмногу пари?

Компаниите што се од текстилната индустрија, а кои не произведуваат облека, туку се занимаваат со производство на конец, текстил и

Прочитај повеќе

Во градот на текстилот никој не сака да учи текстилно училиште

Во градот на текстилот, полуматурантите најмал интерес покажале за упис во штипското средно текстилно училиште „Димитар Мирасчиев“. Само 10-ина завршени

Прочитај повеќе

Попусти до 75% во Фокабо Фешн (ГТЦ – Скопје)

Почитувани, Ве известуваме дека брендот за облека Фокабо Фешн кои се присутни на македонскиот пазар повеќе од 50 години, во

Прочитај повеќе

ССМ реагира на барањето на Кластерот за текстил за зголемување на осумчасовното работно време

Сојузот на синдикати на Македонија денеска реагираше на изјавите на Кластерот за текстил за зголемување на осумчасовното работно време. „Барањето

Прочитај повеќе

Се намалува бројот на вработени во текстилната индустрија

Од три до пет проценти се намалил бројот на вработените во текстилната индустрија. Дел од помалите конфекции се затвораат. Освен

Прочитај повеќе