Колку вработени имале петте национални телевизии во 2020 година

Просечниот број на вработени во петте телевизии што емитуваат програма на државно ниво преку терестријален предавател (Алфа, АлсатМ, Канал 5,

Прочитај повеќе

Со петтиот антикризен пакет 50 милиони денари поддршка и за 120 радиодифузери

Вкупно 50 милиони денари поддршка за сите 120 радија и телевизии во земјава кои имаат концесии за емитување програма, се

Прочитај повеќе

569 вработени имале петте национални телевизии во 2019 година

Приходите коишто заедно ги оствариле петте национални телевизии (Сител, Канал 5, Телма, Алфа и АлсатМ) во 2019 година изнесуваат 1,120,49

Прочитај повеќе

Кировски: Крајно сум изненаден од ниската општествена одговорност на телекомуникациските оператори

Бобан Илијевски Крајно сме изненадени од вчерашното соопштение на кабелските оператори дека ќе не исклучат од нивните телекомуникациски мрежи, рече

Прочитај повеќе