Околу 1,4 милиони претплатници користат мобилен интернет

Мобилната телефонија во вториот квартал годинава имала 1.867.694 претплатници кои реализирале  1.523.126.310 минути разговор. Резиденцијални припејд претплатници се 725.868, а

Прочитај повеќе

Од 1,66 милиони претплатници во мобилната телефонија, 1,3 милиони користат мобилен интернет

Во последниот квартал минатата година бројот на активни претплатници во мобилната телефонија изнесува 1 862 138. Регистрирани се 248 348

Прочитај повеќе