„ПАРИ“ АНАЛИЗИРА: Кои фирми профитираа од најголемите тендери во 2021 година

Најголемите 10 тендери во текот на минатата година заедно чинеле дури 200 милиони евра, покажува рангирањето направено од страна на

Прочитај повеќе

КСС: Корупцијата потекнува од Владата, а не од административците

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС остро се спротивставува на изјавата на Претседателот на Владата, Г-дин Зоран Заев

Прочитај повеќе

Ивештај на ЦГК: Фирмите се жалат на критерирумот „најниска цена“, во втора половина од 2020 поништени 33 отсто од тендерите

 „Најниската цена“ како критериум за избор на најповолната понуда во јавните набавки е проблем број еден за 77 отсто од

Прочитај повеќе

И во кризната 2020 година општините потрошиле на тендери исто колку и во 2019 година, лидер е Град Скопје

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) ја објави Базата на податоци за јавни набавки на општините во 2020 година според која 80-те општини

Прочитај повеќе

ЦГК: Тендерите за зимско одржување на патиштата за оваа сезона изнесуваат 8,7 милиони евра

За ангажирање на механизација, работници, сол и чакал за чистење и за прскање на улиците во зимски услови, оваа сезона

Прочитај повеќе